Scroll

 

Zoals FeWeb aanhaalt in haar reactie op de lancering van ElkeZaakOnline.be, wordt elke webshop gebouwd met de nodige logica. Zo raadt de Federatie voor Webbedrijven aan om eerst een businessplan te formuleren. Op die manier gaat u stap voor stap te werk en bent u voorbereid op moeilijke beslissingen. Daarnaast kiest u voor de juiste webdesigner en webplatform voor uw webwinkel.

Bij Imaxx begint uw webshop met een uitgebreid plan. Samen met u bespreken we de functionaliteiten van uw e-shop en gaan we aan de slag. Nog geen webshop?

Vraag uw offerte aan!

Goede begeleiding van uw e-shop

Website in beeld

Uw nieuwe website bouwen is ons vak.
En daar zijn we goed in!

Bekijk onze realisaties

Uw Webshop is gebouwd, wat nu?

 

U hebt al even geleden besloten om een e-shop te bouwen en stelde ons aan als partner. Daarna werd uw webshop opgezet. U bent nu klaar om uw webshop actief in te zetten als digitale winkel. Dit is het uitgelezen moment om van start te gaan met de begeleiding van uw e-shop. Imaxx formuleerde voor u deze 4 tips voor een vlotte begeleiding van uw e-shop.

Goede begeleiding van uw e-shop

1. Vul het draaiboek van Imaxx in

Bij de bestelling van uw webshop, bezorgen we u het draaiboek. Hier kunt u uw oriëntatiewebsites doorgeven. Dit zijn websites die u als stijlvoorbeelden interessant vindt. Deze mag u vrij opgeven, maar u kunt ook kiezen uit onze lijst. Daarnaast vragen we om uw logo en andere bedrijfsinformatie correct te bezorgen. Kortom, met dit draaiboek levert u alle informatie die als basis gebruikt wordt voor uw webshop.

2. Zorg voor een overzichtelijk productassortiment

Hierna begint de afbakening van uw productassortiment. Welke producten of diensten biedt u aan? Zorg ervoor dat u voldoende productinformatie doorgeeft. Denk aan de naam van uw product, de productomschrijving, de belangrijkste kenmerken, de afmetingen... Laat liever de kleine details achterwegen. Zo voorkomt u dat u een information overload creëert.


Goede begeleiding van uw e-shop

3. Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Prenten en video's spreken een gemakkelijke en duidelijke taal. De beelden van producten of diensten kunnen een webshop dan ook maken of kraken. Zo belangrijk is briljant beeldmateriaal.

  • Gebruik enkel scherpe beelden van uw producten of diensten.
  • Zet ook in op how-to video's of 360° foto's.
  • Daarnaast plaatst u uw producten best op een neutrale achtergrond.

Op die manier vergemakkelijkt en visualiseert u uw boodschap voor uw klanten. En zo is het voor hen gemakkelijker om uw product of dienst te kopen.Goede begeleiding van uw e-shop

4. Begeleiding van uw e-shop heeft ook een juridisch kantje

De laatste tip voor een vlotte begeleiding van uw webshop behandelt het juridisch karakter van de e-shop. Het is belangrijk dat je webshop ook juridisch volledig in orde is. Voorzie je webshop van een privacyverklaring, retour-, bestel- en algemene voorwaarden. Neem ook de AVG-wet (ook wel GDPR) in acht. Op die manier bent u niet alleen juridisch in orde, maar wekt u ook meer vertrouwen in uw webshop. En betrouwbare e-shops doen het gewoon beter.

Goede begeleiding van uw e-shop

Google Mijn Bedrijf pakket voor uw e-shop?

  • Betere lokale zoekresultaten in Google
  • Algemene score in zoekmachines zal verbeteren
  • Integratie in Google Maps & Google Places
  • Eigen Google Mijn Bedrijf pagina (tegenhanger van Facebook)
  • Extra visibiliteit in Google zelf: contactgegevens, openingsuren, foto's,...

Met ons nieuwe Google Mijn Bedrijf pakket krijgt uw bedrijf meteen een integratie in Google Maps, Google Local, een eigen Google Mijn Bedrijf pagina én meer visibiliteit in de Google zoekmachine.
U wil een professionele website?