Scroll

HTML (HyperText Markup Language 5) is de nieuwste versie HTML-standaard voor moderne websites. Deze taal zal de mogelijkheden van zowel html als xhtml bevatten. Verder verbetert HTML5 ook de fouten van zijn voorganger(s) en levert betere ondersteuning voor moderne websites.

De term HTML5 website wordt ook gebruikt als term voor internet marketing, waarbij naast HTML5 ook omliggende technieken zoals jQuery, CSS3, JavaScript, XML, JSON en SVG meegenomen worden in de originele website.


Vraag een offerte!

Moderne HTML 5 Website

Website in beeld

Uw nieuwe website bouwen is ons vak.
En daar zijn we goed in!

Bekijk onze realisaties

Veranderingen t.o.v. HTML4 websites

Moderne HTML5 websites introduceren nieuwe tags die ervoor zorgen dat er meer structuur in de website komt zoals <header> om het header-gedeelte aan te duiden , <nav> voor navigatie en <article> om het artikeldeel aan te duiden. Verder komen er ook tags die het mogelijk maken om interactieve content af te spelen zonder gebruik te maken van een Flash Player-plug-in, zoals de <video>-tag.

HTML5 websites zorgen er voor dat moderne websites offline beschikbaar kunnen worden. Bij het eerste bezoek aan de website download je dan automatisch de benodigde files voor de webapp en dan kun je deze later offline gebruiken. Als je in zo'n moderne offline website dan veranderingen aanbrengt worden deze naar de server doorgestuurd. Ook is er nu een mogelijkheid om drag and drop te implementeren in de nieuwe website.
Moderne HTML 5 Websites

Mogelijke nadelen van een HTML5 website

Met de vele nieuwe features van HTML5 komen er ook nieuwe mogelijkheden voor virusmakers, omdat de grens tussen goede websites en desktopapplicaties meer en meer vervaagt. Sommige functies zijn bovendien enkel geschikt voor gebruik in moderne browsers en op een responsieve website.

Door een verbetering op het gebied van het Document Object Model echter zouden moderne HTML5 websites wél sneller moeten laden. Ook komt er een <canvas>-element dat scripts biedt voor een resolutieafhankelijk canvas. Deze kunnen gebruikt worden voor het renderen van grafieken of voor andere visuele effecten.

Bron: Wikipedia HTML5
Moderne HTML 5 Websites
Interesse in een HTML 5 website?